Uutiskirjeet

Piirros: Panu Hämeenaho

Ehdokas 407: vaalien kuumat Eteläpuisto ja sote

Tampere 1.4.2017

Hyvät ystävät ja tukijat

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja kampanja kulkee yhä tiiviimmin. Kuten edellisessä kirjeessäni veikkasin, Eteläpuisto on yksi keskeisimmistä teemoista. Oma kantani on selvä, en hyväksy puiston tuhoamista.

Aamukahvilla kaupunkilaisten kanssa. Mukana Jouni Sirén ja Iiris Ruoho.

Tapaamisissa kaupunkilaisten kanssa esiin nousevat kaupunkiympäristön kysymykset, erityisesti tiivisrakentaminen puhuttaa. Uusille asunnoille on tarvetta, sillä Tampereella muuttaa vuosittain kahdesta kolmeen tuhanteen uutta asukasta. Kunnallistekniikan rakentaminen jo rakennetuille alueilla maksaa noin puolet siitä, mitä se maksaa täysin uusille alueille. Mutta tiivisrakentaminen ei saa tarkoittaa betonimuuria järvien rantaan eikä betonikolossien täyttämää keskustaa.

Sosiaali- ja terveysuudistus on näiden vaalien keskiössä. Esitystä valinnan vapaudesta ovat kritisoineet niin asiantuntijat, kunnat kuin sairaanhoitopiiritkin. Nykyinen esitys sote-uudistukseksi  ei kavenna terveyseroja, ei sujuvoita hoitopolkuja eikä paranna palveluita. Uudistuksessa olisi syytä palata alkuperäisiin tavoitteisiin. Vasemmistoliitto on aloittanut eilen nimien keräämisen oikeudenmukainen soten-vetoomuksen puolesta. Lue lisää Vasemmistoliiton sote-sivulta.

Tavataan todellisilla ja virtuaalisilla toreilla

Rintamerkit ovat kaikki erilaisia. Pohjana on käytetty Panu Hämeenahon piirrosta.

Vaalivankkurit kulkevat pitkin poikin Tamperetta. Iltapäivisin olen yleensä vaalimökillä. Aamuisin on käyty jututtamassa kaupunkilaisia aamukahvilla. Aamupäivisin on ollut lättyjen vuoro. Seuraavat lättykestit ovat ensi tiistaina Hämeenpuiston Hämeenkadun puoleisessa päässä. Kalenteri kertoo, missä kuljen, tervetuloa morjestamaan. http://www.sinikkatorkkola.fi/kuntavaalikalenteri/

Vauhditan vaalikampanjaa päivittäisillä, muutaman minuutin suoralla lähetyksellä Facebookin poliitikko-sivulla (https://www.facebook.com/sinikkatorkkola2/ ) Suorat lähetykset jatkuvat päivittäin kello puoli kaksitoista vaalipäivään 9.4. Asti. Tervetuloa kanavalle. Lähetykset on katsottavissa sivuilla myös jälkeenpäin.

Vaaliteemoista myös näiden verkkosivujen blogeissa

Vaalilennäkkiä sekä lennäkin kuvasta tehtyjä uniikkeja rintanappeja saa minulta ja Keskustorin vaalimökiltä. Tervetuloa myös kaveriksi lennäkkien jakoon.

Taloudellistakin tukea tarvitaan. Kiitos lahjoittajille. Ilman tukea kampanjalle olisi vaikea saada näkyvyyttä.  Kampanjoinnissa maksavat eniten lehtimainokset, joita  julkaistaan kolme Aamulehdessä ja kaksi Tamperelaisessa. Kampanjan menot ja tulot julkaistaan aiempien vaalien tapaan verkkosivulla. (http://www.sinikkatorkkola.fi/kuntavaalit/talous-kuntavaalit-2017/)

Taloutta hoitaa Laura Tohka ja tukea voi antaa Sinikka Torkkolan tukiryhmän tilille, jonka numero on FI73 5731 8220 1121 79.

Vaalitunnelma on hyvä, kannatusmittausten mukaan vasemmistoliiton kannatus on nousussa. Vielä on yli viikko aikaa vahvistaa kannatusta ja  varmistaa, että äänemme kuuluu Tampereenkin valtuustossa. Tervetuloa kaikki mukaan, kukin omalla tavallanne. Kiitos, kun olette mukana!

Tapaamisiin
Sinikka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *