Rutiinit luistamaan, uudistuksiakin tarvitaan

Puoluesihteeriksi 10.6.216 700Oulu 10.6.2015

Hyvät puoluekokousedustajat, hyvät toverit

 Olen lähtenyt ehdolle vasemmistoliiton puoluesihteeriksi, sillä tahdon olla kääntämässä vasemmiston kannatuksen nousuun. Puolueen aktiivit, jotka pyysivät minua lähtemään puoluesihteeriehdokkaaksi, ovat sitä mieltä, että tietoni ja taitoni ovat siinä työssä tarpeen. Kannatuksen nousu on täysin mahdollinen. Valtaosa suomalaisista jakaa vasemmiston arvot ja on yhtä mieltä keskeisimmistä tavoitteistamme, kuten kansalaisten oikeudesta yhdenvertaisiin hyvinvointipalveluihin, koulutukseen, asuntoon, työhön ja yhteiskuntaan osallistumiseen.

Mutta on myönnettävä, että jotakin toiminnassamme on pielessä. Mahdollinen kannatus ei ole muuttunut ääniksi vaaleissa. Jotta menestyisimme, meidän on arvioitava toimintaamme ja uudistettava sitä. Mitään ei pidä tehdä siksi, että niin on aina tehty vaan on kysyttävä, miten viemme tavoitteitamme eteenpäin.

Vasemmistoliitto on jäsentensä puolue. Meidän voimamme ja mahdollisuutemme kasvattaa poliittista vaikutusvaltaa riippuu jokaisesta meistä. Puoluesihteerin keskeisin tehtävä on pitää puoluekoneisto sellaisessa kuosissa, että se tukee jäsenten toimintaa. Olen tehnyt järjestötöitä koko ikäni ja ollut monen järjestön johdossa. Tällä hetkellä olen Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtaja ja siksi tiedän, miten tärkeätä on jäsenten toiminta.

 Puoluesihteerinä pistäisin rutiinit luistamaan ja tiedon kulkemaan. Rutiineista keskeisin on poliittisen päätöksenteon valmistelu. Olen ammatiltani tutkija ja koulutukseltani yhteiskuntatieteiden tohtori ja siksi hyvin perehtynyt päätöksenteossa tarvittavaan tiedonhankinta ja asiakokonaisuuksien hallintaan. Toimittajana ja viestinnän ammattilaisen mediataidot ovat kunnossa. Paras viestintänäyttöni on pirkanmaalainen Vasen Kaista -verkkolehti.

 Vasemmistoliitto on uuden mahdollisuuden edessä. Erinomaisesti onnistunut puheenjohtajan valintaprosessi ja aktiivinen jäsenäänestys tuotti meille runsaasti hyvää julkisuutta.  Siitä on hyvä jatkaa.

Olen tottunut pitkäjänteiseen ja sitkeään puurtamiseen. Yli kuusivuotinen kokemus Tampereen yliopiston pääluottamusmiehenä ja yli tuhannen työntekijän edunvalvojana on opettanut selviämään solmuisistakin tilanteista. Ensimmäiseltä koulutukseltani olen sairaanhoitaja, ja vuodet hoitotyössä ovat opettaneet tulemaan toimeen hyvinkin erilaisten ihmisten kanssa.

 Olen pohtinut pitkin kevättä, miten toimisin vasemmistoliiton puoluesihteerinä ja millaisiin toimiin ryhtyisin. Kuvaan tuon pohdinnan tulokset Kymmenen askelta vasemmistoliiton nousuun -kirjoitussarjassa. Puoluesihteerinä täydentäisin hierarkkista puoluepyramidia verkostoilla, lisäisin jäsenten osallistumismahdollisuuksia, kehittäisin puolueen viestintää ja kirkastaisin tavoitteitamme niin, että ne olisi nykyistä helpompi ymmärtää. Ja työhön ryhtyisin heti, kuntavaaleihin valmistautumisen pitää jo olla käynnissä.

 Puoluesihteerillä on paljon vastuullaan ja paljon tehtävään. Olen valmis kantamaan tuon vastuu. Nykytilanteessa puolue tarvitsee täysin työhönsä sitoutuneen puoluesihteerin. Jos minut valitaan puoluesihteeriksi, sitoudun tehtävään enkä haikaile toisaalle.

Kymmenen askelta vasemmistoliiton nousuun
Jäsenistä voimaa (9.6.2016)
Verkkolehdillä lisää näkyvyyttä (8.6.2016)
Turvallisesti eri mieltä (7.6.2016)
Media on monta (6.6.2016)
Pyramidista verkostoon (4.6.2016)
Tieto kulkemaan, vuorovaikutus toimimaan (2.6.20169
Kirkkaimmilla tavoitteilla ihanteista käytäntöön (29.5.2016)
Rutiinit luistaviksi – toimintakäsikirja verkkoon (26.5.2016)
Jäsenten puolueessa lisää luottamusta (23.5.2016)
Moninaisuudessa on vasemmiston voima (18.5.2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *