Koulutus ja työtehtävät

Yhteiskuntatieteiden tohtori, Tampereen yliopisto  2008. Väitöstutkimus käsittelee terveysviestintää, terveysjournalismia ja niiden teoriaa. Väitöskirja:  Sairas juttu. Tutkimus terveysjournalismin teoriasta ja sanomalehden sairaalasta.

Yhteiskuntatieteiden maisteri, Tampereen yliopisto 1997.

Sairaanhoitaja, Tampereen sairaanhoito-opisto 1985.

Ylioppilas, Toijalan lukio 1980.

Työtehtävät

 Olen työskennellyt Tampereen yliopistolla tutkimus- opetus- ja hallintotehtävissä vuodesta 1997. Tällä hetkellä työskentelen yliopistotutkijana ja pääluottona (pääluottamusmiehenä). Työajastani käytän kolmen neljäsosaaa pääluoton tehtäviin 60 prosenttia. Lisäksi opetan ja tutkin terveysviestintää sekä hoidan tiedekunnan viestintätieteellistä.

Vuosina 2011-2014 työskentelin Suomen Akatemian rahoittamassa projektissa Terveysviestintä sosiaalisessa mediassa. Työajastani 30 prosenttia käytin pääluoton tehtävien hoitamiseen. Muita tutkimusprojektejani ovat olleet:  Vaalirahakriisi: median ja politiikan suhteet murroksessa 2010, Tasa-arvo, journalismi ja suomalaisten naistoimittajien urakehitys 2008 – 2009, väitöskirjatutkimus terveysjournalismin teoriasta. Tutkimuksestani lisätietoja sekä tieteellisistä julkaisuistani työkotisivultani.

Hallinnollisissa tehtävissä olen toiminut sekä Viestintätieteiden tutkijakoulun että Viestintätieteiden yliopistoverkoston koordinaattorina.

Terveysviestintää olen  opettanut yliopistoilla sekä ammattikorkeakouluissa 1995 lähtien.

Toimittajan työssä olen ollut 1990-luvulla sanomalehdissä ja televisiossa (Kansan Lehti, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, STT:n ulkomaan toimitus,  MTV  freelancer)  yhteensä yli kaksi vuotta. Kesätoimittajana suomenkielisessä televsiotoimituksessa Petroskoissa, Venäjän Karjalassa.

Sairaanhoitajan työtä olen tehnyt  yhteensä yli 3 vuotta 1980–1990-luvuilla, pääasiallisesti Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Hoitotyötä olen tehnyt myös laitos- ja hoitoapulaisena vanhainkodeissa Suomessa ja Oslossa 1980-luvulla.

Suomen Rauhan Puolustajien Pohjois-Hämeen piirijärjestön piirisihteeri työskentelin 1986 – 1988.

Tehdastyösssä olen ollut sekä  vanertitehtailla että puusepänverstaalla 1970 ja 1980 -lukujen taitteessa. Kesätöitä olen tehnyt myös siivoojana ja leirialueen valvojana.

Luottamustehtävät